Povijest našeg gospodarstva

Kuća Dvorište

Naša je priča počela prije 29 godina. Dugogodišnji san i vizija diplomirane agronomke počeo se polako ostvarivati. 1991. sagrađen je prvi staklenik. Pelargonije, kadifice, salvije, petunije. Sjetva, sadnja, prodaja.

Uz roditelje od početka je u proizvodnju uključeno i troje djece, naravno u granicama njihovih mogućnosti. Kupljen je i prvi kombi – od milja nazvan Krizantema – bio je žute boje. Bio je tu i kadet, karavan – zaslužan za tisuće prevezenih sanduka.

Početno uhodavanje bilo je uspješno. Cvijeće se dobro prodavalo, i tako se obiteljska proizvodnja počela širiti. Za dvije godine sagrađen je još jedan, veći staklenik. Iz godine u godinu, naši su proizvodi bili sve traženiji, zadovoljni kupci naše su cvijeće preporučali prijateljima, susjedima. Uz staklenike napravili smo profesionalne plastenike.

Današnja proizvodnja odvija se na 2250 kvadrata grijanog prostora. Od onih osnovnih vrsta prije dvadeset godina, danas se proizvodi više od 50 vrsta sezonskog cvijeća, te 20-tak vrsta trajnica. Velik dio prodaje se kod kuće, a ostalo na sajmovima u Krapini (četvrtkom), Mariji Bistrici (petkom), na tržnici u Zaboku (svaki dan osim nedjelje) te u Zagrebu na tržnici Kvatrić (subotom). Tridesetak godina nakon početka, proizvodnja ima i svoje nasljednike, uz roditelje, dva najstarija sina odlučila su svoje karijere posvetiti proizvodnji cvijeća.